Motoroptimering

Elektronisk trimning av din bil

Chiptrimning

CHIPTRIMNINING GER DEN DÄR EXTRA KÖRGLÄDJEN

Vill du få ut mer av din bil? Saknar du den där rätta körglädjen när du sätter dig bakom ratten eller tycker du att det går åt för mycket dyr bensin? Då är en skräddarsydd chiptrimning rätt väg att gå.

Det ger ett bättre resultat än de billiga trimboxar och standardiserade mjukvaror som många firmor erbjuder. Om du vill optimera din bil, kontakta oss och boka tid för en hypermodern chiptrimning som vi baserar helt på dina specifika önskemål. Vi har stor erfarenhet av denna typ av optimering och kan genom att bedöma fordonets skick och förutsättningar utföra en chiptrimning som passar för just det som fordonet ska användas till.  Vi vet att det ger ett bra resultat – våra många nöjda kunder kan skriva under på det.

chip

Ändrar bilens datainformation

Vad innebär en chiptrimning rent konkret? Man ändrar den grundläggande datainformationen som går till bilens styrenhet, som styrs av bilens huvuddator via ett chip. Informationen om hur bilen ska styras finns i chipet.

När man utför en chiptrimning på en bil så programmerar man om originalchipet och fyller det med ny information som sedan läses in av bilens huvudstyrenhet. Dessa förändringar specialanpassas till din bil och dina personliga önskemål. Överföringarna sker på ett smidigt sätt.

Gränsvärdet bör inte överstigas

För att säkerställa bilens driftsäkerhet och hållbarhet så finns det gränsvärden som inte ska överstigas. En seriös chiptrimning arbetar inom dessa gränsvärden för att inte riskera att bilen tar skada. I dag går det att chiptrimma den absoluta merparten av alla bilar som har ett elektroniskt insprutningssystem.

Att genomföra en chiptrimning är inte särskilt tidsödande, det tar bara några timmar. Under arbetet kan man inte köra bilen, men när trimningen är klar så går det att sätta sig bakom ratten igen.

De viktigaste effekterna av en professionellt genomförd chiptrimning:

  • Högre motoreffekt
  • Motorn blir känsligare för gaspådrag
  • Tydligt minskad bränsleförbrukning.
  • Större motorkraft
  • Större vridmoment i motorn.

Låt oss genomföra en chiptrimning. Du får mer körglädje och lägre bränslekostnader.

Högre effekt, lägre bränslekostnad och större körglädje med chiptrimning!